Groepsreis Zuid-Afrika

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Tijdens deze 18-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis nemen we je mee naar de mooiste plekjes van Zuid-Afrika. Je gaat op zoek naar buffels, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten in de prachtige nationale parken. Je ontmoet de traditionele Afrikaanse bevolking in Swaziland. Je spot nijlpaarden en krokodillen tijdens een bootsafari. Je gaat op nachtsafari en je bezoekt een struisvogelboerderij. Ook de wereldberoemde wijnregio mag niet op het lijstje ontbreken. Tot slot bezoeken we nog Kaap de Goede Hoop, en maken we een boottocht naar een zeehondenkolonie en de pinguïns in Boulder Beach. De mooiste plekjes van Zuid-Afrika? Die ken jij na deze reis als je broekzak.  

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Brussel-Johannesburg

Internationale vlucht met British Airways vanuit Brussel via Londen Heathrow naar Johannesburg.

Dag 2 tot 3

Aankomst Johannesburg

Aankomst in Johannesburg en kennismaking met gids en chauffeur. Bezoek Voortrekkersmonument en Uniegebouwen in Pretoria, alvorens door te rijden naar een 8000 ha groot wildreservaat. Je verblijft in Hannah Lodge of gelijkwaardig.

Dag 3 tot 4

Kruger Nationaal Park

Vandaag bezoeken we de befaamde Panoramaroute met de Blyde Rivier Canyon, God’s Window, Bourkes Luck Kolkgaten en het mijndorpje Pelgrim’s Rust, alvorens naar de lodge te rijden aan de inkompoort van het Kruger Park. Je verblijft in een Shalati Tended Lodge of gelijkwaardig.

Dag 4 tot 5

Kruger Nationaal Park

We worden wakker met de geluiden van de bush en vertrekken in open jeep op zoek naar de Big Five. ’s Namiddags tijd om te relaxen of om optioneel weer op safari te gaan. Je verblijft in een Shalati Tended Lodge of gelijkwaardig.

Dag 5 tot 6

Swaziland

Rit naar het Koninkrijk van de Swazi & kennismaking met de leefwijze van dit traditioneel volk, oa door een bezoek aan een kaarsfabriek en de plaatselijke ‘chief’. We overnachten in een traditionele Beehive hut. Overnachting in Mlilwane Wildlife Sanctuary (Roan Village Huts).

Dag 6 tot 7

St Lucia

Zuidelijk van Swaziland ligt Kwazulu-Natal. In Sint-Lucia gaan we tijdens een bootsafari op zoek naar krokodillen, nijlpaarden & vele vogelsoorten. Overnachting in Amazulu Lodge.

Dag 7 tot 9

Drakensberg

Een panoramische rit door Zululand brengt ons tot Underberg, aan de voet van de Drakensberg. Optioneel: Sani Pass excursie per 4x4 of quadbike, paardrijden. Overnachting in Sani Pass Hotel.

Dag 9 tot 10

Port St Johns

We rijden naar de ‘Wilde Kust’ waar je kunt relaxen op het strand of in de spa. Overnachting in Umngazi River Lodge & Spa (Middle Bank Sea View kamer).

Dag 10 tot 12

Chintsa

We rijden langs de kust naar een prachtig natuurreservaat, waar we twee dagen deelnemen aan dag- en nachtsafari’s. Overnachting in Nkwenkwezi Private Game Reserve.

Dag 12 tot 13

Stormsrivier

Vandaag rijden we via Port Elizabeth lang de Tuinroute naar Tsitsikamma Nationaal Park. Tijd om een mooie wandeling te maken of te relaxen. Overnachting in Tsitsikamma Village Inn.

Dag 13 tot 14

Oudtshoorn

Via Knysna, de oesterhoofdstad, rijden we naar Oudtshoorn. Bezoek aan struisvogelboerderij. Overnachting in Swartberg Country Manor (Luxe kamer).

Dag 14 tot 15

Montagu

Verkenning van de Kleine Karoo en de Tradouwpas naar het wijndorpje Montagu waar we een traditionele Potjiekos lunch proeven. Overnachting in Montagu Country Hotel (Classic kamer).

Dag 15 tot 17

Kaapstad

Via de beroemde Route 62 rijden we richting de wereldberoemde wijnregio van Stellenbosch en Paarl (incl. wijndegustatie). Aankomst Kaapstad in namiddag. Korte stadsrondrit met bezoek aan Tafelberg (afh weer). De volgende dag verkennen we het Kaapse Schiereiland met Kaap de Goede Hoop, een boottocht naar een zeehondenkolonie en de pinguïns in Boulder Beach. Overnachting in Cape Manor Hotel.

Dag 17 tot 18

Vertrek Kaapstad

Hele dag vrij in Kaapstad alvorens ’s avonds terug te vliegen.

Dag 18 tot 19

Brussel/Amsterdam

Aankomst in Brussel of Amsterdam in de voormiddag.

Live To Travel
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

3130

p.p. bij dubbele kamer
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Vluchten Brussel-Londen Heathrow-Johannesburg/Kaapstad-Londen Heathrow-Brussel met British Airways
 • Luchthaventaksen (€ 338 pp)
 • Accommodaties in standaard kamers (tenzij anders vermeld)
 • Alle overnachtingen op basis van half pension
 • Excursies zoals vermeld in het programma
 • Lokale Afrikaanssprekende/Nederlandstalige gids en chauffeur
 • Transport in een bus met 22 zitplaatsen.
 • Reisgids : Insight guide “Zuid-Afrika”
 • Alle andere maaltijden en dranken
 • Optionele activiteiten
 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor chauffeur, gids, etc
 • Annulerings- en bijstandsverzekering
 • Single supplement 

Praktisch:

 • Minimum aantal deelnemers: 14 personen
 • Maximum aantal deelnemers: 18 personen
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.