Groepsreis Sri Lanka : Nederlandstalig begeleid

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Jouw reisschema

Dag 1

Vertrek uit Brussel 2 juni 2018

Vertrek uit Brussel.

Dag 2

Aankomst en transfer

Bij aankomst op de luchthaven van Colombo worden jullie opgewacht door de chauffeur/gids die jullie naar het hotel in Negombo brengt. 

In de late namiddag stadsbezoek Negombo en overnachting in hotel Camelot Beach hotel (super de luxe kamers).

Dag 3

Negombo Anuradhapura

Na het ontbijt vertrek richting Anuradhapura, onderweg brengen jullie een bezoek aan de vismarkt in Negombo. Anuradaphura, voormalige hoofstad is gelegen in noordelijk centraal Sri Lanka en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. De oude hoofdstad staat vol met stoepa’s (boeddhistische bouwwerken met relieken van een boeddhistische heilige), zoals de Ruwanweliseya stoepa en andere historische bouwwerken. 

Overnachting in Rajarata hotel.

Dag 4

Anuradhapura - Polonnaruwa - Habarana

Vertrek naar Habarana, bezoek aan de oude historische stad Polonnaruwa, Polonnaruwa was na Anuradhapura, de tweede hoofdstad van het oude Sri Lanka. In de oude stad kun je veel ruïnes, waaronder het oude koninklijk paleis en vele tempels zien. Hierom staat de historische stad van Polonnaruwa ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In de namiddag staat er een kook demonstratie op het programma.

Overnachting in Sorowwa hotel in Habarana.

Dag 5

Habarana-Sigiriya-Habarana

Hoogtepunt van vandaag is bezoek aan Sigiriya, het is één van de zeven plaatsen in Sri Lanka op de Werelderfgoedlijst.De citadel boven op de rots diende ook als paleis. Aan de noordzijde van de rots bereikt men halverwege de steile beklimming via trappen de Spiegelwand. Hierop zijn fresco's afgebeeld van 'wolkenmaagden'. Iets hoger is het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. In de namiddag zetten we onze reis verder naar Dambulla en terug overnachting in Sorowwa hotel te Habarana.

Dag 6

Habarana-Dambulla-Matale-Kandy

Dambulla staat vooral bekend om de gouden tempel, en er zijn meer dan 80 grotten die kunnen bezocht worden. Kandy is een zeer culturele stad met veel tempels, waaronder de belangrijkste tempel in Sri Lanka, de Tempel van de Tand. Andere belangrijke bezichtigingen zijn de Royal Botanical Garden, de Royal Palace en de Udawattekele Bird Sanctuary. In Matale bezoek aan een kruidentuin en s 'avonds is er een optreden van de traditionele Kandyan Dansers en drummers. Overnachting in het Topaz hotel in Kandy.

Dag 7

Kandy - Pinnawala -Peradeniya-Kandy

Pinnawela is een kleine plaats aan de Ma Oya rivier. Het dorp staat vooral bekend vanwege het olifantenweeshuis. Op deze plek worden gehandicapten en/of verstoten olifanten opgevangen. Bezoek  aan botanische tuin van Peradeniya, één van de grootste tuinen in Sri Lanka.

Vrije namiddag in Kandy om de stad te verkennen.

Overnachting in hotel Topaz

Dag 8

Kandy - Nuwara Eliya

Nuwara Eliya ligt hoog in de bergen (1870 m) en wordt omringd door vele theeplantages. Veel Engelsen lieten hier in de koloniale tijd een vakantiehuis bouwen, vanwege het koelere klimaat. Naast de unieke sfeer in het stadje zelf en de fraaie omliggende theeplantages is er meer te zien rondom Nuwara Eliya, zoals het Horton Plains National Park waar je luipaarden kunt spotten. Op de weg naar Nuwara Eliya kom je langs de Devon Falls, één van de mooiste watervallen van Sri Lanka. Overnachting in Araliya Green Hills te Nuwara Eliya.

Dag 9

Nuwara Eliya-Tissamaharama

Tissamaharama wordt bereikt via Ella, onderweg bezoek aan de prachtige watervallen en genieten van adembenemende uitzichten.

Safari in het Yala National Parc. 

Overnachting in Tamarind Lake hotel in Tissamarama.

Dag 10

Tissamaharama - Galle - Hikkaduwa - Kalutara

Op de weg naar Kalutara mogelijkheid tot bezichtigen van "Stilt Fisherman" en bezoek aan Galle. Galle staat vooral bekend vanwege het Nederlands fort. Het fort staat vol authentieke Nederlandse gebouwen, zoals een oud Nederlandse kerk en het huis van de Nederlandse gouverneur. Het fort is nog in goede staat, het overleefde de grote tsunami van 2004. Mogelijkheid tot het maken van een boottrip in Balapitiya. Overnachting in Tangerine Beach Hotel in Kalutara.

Dag 11

Kalutara

Kalutara gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka en bekend voor zijn prachtige stranden en kleurrijke koralen. Genieten van de zon, zee en strand.

Overnachting in Tangerine Beach Hotel te Kalutara.

Dag 12

Kalutara - Colombo luchthaven 13 juni 2018

Pick up hotel en transfer naar de luchthaven voor de terugreis.

Reizen De Lathauwer
Prijs & beschikbaarheid
vaste prijs

1795

  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!

- Vluchten

- Luchthaventaksen

- Nederlandstalige lokale gids

- Vol pension tijdens de rondreis

- Alle vermelde excursies in het programma

- Overnachtingen vermeld in het programma 

- Fooien

- Reis of annulatieverzekering

- Persoonlijke uitgaven

- Alle niet vermelde diensten onder inbegrepen 

-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.