Overnachten in een Italiaanse grot

Overnachten in een Italiaanse grot

 • Geen transport inbegrepen

Vraag een offerte aan

Over deze reis

The New York Times noemde dit “het meest intrige­rende hotel van Italië”. Logeren in deze albergo diffuso is een absoluut unieke ervaring. Je wordt er onder­gedompeld in de bijzondere sfeer, cultuur en de geschiedenis van de Sassi di Matera. Een onvergetelijke ervaring in een subliem stukje Italië én in de Culturele Hoofdstad van Europa 2019...
 

Over Matera

Culturele Hoofdstad van Europa 2019! Stad van de Sassi, huizen die in de rot­sen uitgehouwen zijn. Carlo Levi ver­wierf in 1945 grote bekend­­heid met zijn publicatie 'Christus kwam niet verder dan Eboli'. Hierin beschreef hij de schrijnen­de leefomstandigheden van de boeren in Matera en Basilicata, die toen nog in de prehistorische grotten woonden. Intussen erkend als Unesco-Werelderfgoed. Benieuwd wat er in Matera te beleven valt naar aanleiding van de Culturele Hoofdstad? Bekijk het volledige programma op: https://www.matera-basilicata2019.it

Ligging

Hoog gelegen op een kam langs de Gravina di Matera (ravijn) in het historisch hart van de stad. Je verblijft in het oudste deel van de Sassiwijken, de Civita, uitkijkend op het indrukwekkende Murgia Park waar nog eens meer dan 100 grotkerken verborgen liggen en waar scenes uit de controversiële film van Mel Gibson 'The Passion of the Christ' werden opgenomen. Het Museo Archeologico Nazionale Domenico Ridola ligt op 500 m, de Cripta del Peccato Originale op 10 km, de witte zandstranden van Metaponto op 50 km. In de 7de eeuw v. Chr. koloniseerden Griekse veroveraars deze kust in de Magna Graecia en stichtten er Metapontum. De luchthaven van Bari ligt op 60 km.

Het grottenhotel: Albergo Sextantio Le Grotte Della Civita

Het grottenhotel Albergo Sextantio Le Grotte Della Civita is een albergo diffuso, wat betekent dat de 18 grotten verspreid liggen, uitgehouwen langs de steegjes opklimmend naar het stadje Matera. Er werd met extreme nauwkeurig-heid te werk gegaan om de oor¬spronkelijke grotten en site te behouden. Comfort en luxe zijn aanwezig, maar heel subtiel. Elke grot heeft een houten deur en antiek slot. De inrichting is minimalistisch, heel romantisch en onwerkelijk... Mooi uitzicht op de Gravina di Matera en het plateau van Murgia. Classic (25-30 m², max. 2 personen, twee¬persoons¬¬bed), superior (40-50 m², max. 3 personen) of suite (60-100 m², max. 4 personen). Stenen vloer. Tweepersoonsgrot voor alleengebruik. 

Faciliteiten

Receptie (24 uur). Gratis wifi. Een heerlijk ontbijt met verse lokale producten wordt geserveerd in de mooie authentieke grotkerk Cripta della Civita, heel gezellig... Geen lift. Publieke parking op 100 m (gratis, volgens beschik­baarheid).
Praktisch

Praktisch

Inclusief

 • logies en ontbijt (buffet).
 • 1 kind (superior kamers) of 2 kinderen (suites) t/m 12 jaar over­nacht(en) gratis op de kamer van de ouders (inclusief ontbijt).
 • fruit voor jonggehuwden.
 • kleine huisdieren gratis toegelaten.

Exclusief

 • de vluchten en transfers
 • een huurwagen indien gewenst
 • verzekeringen indien gewenst
 • verblijfstaks: € 2/persoon/nacht (ter plaatse te betalen).
 • Transeurope

 • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

Overnachten in een Italiaanse grot

Overnachten in een Italiaanse grot

Vraag een offerte aan
Bruno helpt je graag verder
Bruno helpt je graag verder

Bruno helpt je graag verder

Selectair Reizen De Lathauwer

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Gentsesteenweg 41
9300 Aalst