12-daagse zeereis met de Hurtigruten postboot

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

De Hurtigruten-boot is een unieke combinatie tussen passagiers-, vracht-, en postvervoer. Deze klassieke rondreis vertrekt 365 dagen per jaar vanuit Bergen naar het meest noordelijke puntje van Noorwegen, Kirkenes en vaart daarna weer terug naar Bergen. U ziet veel van het mooie Noorse kustlandschap; in het zuiden de prachtige fjorden en meer noordwaarts verschillende eilandengroepen zoals de Lofoten en Vesterålen. In de meeste havenplaatsjes kunt u van boord, soms voor langere tijd en soms maar voor een kwartier. En natuurlijk kunt u deelnemen aan excursies om nog meer van de omgeving te zien.

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Bergen

Om ca. 17.00 uur inscheping aan boord van één van de schepen van de Hurtigrutenvloot in de haven van Bergen. 

Bergen

Dag 2 tot 3

Ålesund

In de periode april-september doen alle Hurtigrutenschepen de Geirangerfjord en het toeristenplaatsje Geiranger aan. Deze fjord staat bekend als de mooiste fjord van Noorwegen met onder andere watervallen 'De Bruidsluier' en de 'Zeven Zusters'.

Dag 3 tot 4

Trondheim

Breng een bezoek aan de Nidarosdom, de grote domkerk met beelden van o.a. Vigeland en Rasmussen. Wandel verder langs de houten pakhuizen langs de Nidelva. 

Dag 4 tot 5

Poolcirkel en Lofoten

Vandaag passeert u de 66,5° noorderbreedte lijn, de poolcirkel. Tijdens de oversteek van de Vestfjord zie je de massieve rotswanden van de Lofoten uit zee opdoemen. Je ziet hier de karakteristieke rood geschilderde huizen op palen en stokvis op houten rekken. 

Dag 5 tot 6

Tromsø

Wie weet zie je vandaag wel een walvis. Deze zeezoogdieren leven in de omgeving van de Lofoten en Vesterålen. Tromø is de meest noordelijk gelegen universiteitsstad. Je kunt het beleveniscentrum 'Polaria' en de Arctische 'Ishavskathedraal' bezoeken.

Dag 6 tot 7

Hammerfest en de Noordkaap

Het schip vaart via de provincie Finnmark met de stadjes Havøysund en Honningsvåg onder het Noordkaap-eiland langs. Je kunt een excursie boeken naar het Noordkaapplateau, waar je bij helder weer een prachtig uitzicht hebt over zee. 

Dag 7 tot 8

Kirkenes

Je vaart via het noordelijkste puntje van Noorwegen, Vardø naar Kirkenes, het keerpunt van de reis. Het is de laatste Noorse stad voor de Russische grens. 

Dag 8 tot 9

Honningsvåg, Hammerfest en Tromsø

Vroeg in de ochtend vaart het schip langs de prachtige Magerøya eilanden en kom je aan in Honningsvåg. Je kunt van hieruit een vroege excursie boeken met ontbijt op de Noordkaap. 

Dag 9 tot 10

Vesterålen en Lofoten

Vandaag stuurt de kapitein het schip door het ondiepe Risøyrenna Kanaal, daarna vaart hij langs prachtige eilanden van de Vesterålen en Lofoten om het schip vervolgens door de nauwe straat van Raftsundet en bij mooi weer langs de Trollfjord te manoeuvreren.

Dag 10 tot 11

Poolcirkel, zeven zusters.

Vandaag is het vroeg opstaan, om te genieten van het uitzicht op de zogenaamde 'Zeven Zusters', de beroemde bergketen en de spectaculaire rotskust met het eiland Torghatten met een groot gat in het midden van de berg.

Dag 11 tot 12

Trondheim, Ålesund en Kristiansund

Tot ongeveer 10.00 uur heb je wederom de tijd om de Koningsstad Trondheim te bezoeken en wordt de ‘stad van de rozen’, Molde bereikt. Aan het einde van dag bereik je de kabeljauwstad van Noorwegen, Kristiansund.

Dag 12 tot 13

Ålesund en Bergen

Alweer de laatste dag van deze onvergetelijke zeereis langs de Noorse kust. Nog één laatste blik op die prachtige scherenkust met het schitterende Nordfjord, waarbij je bij goed weer ook de gletsjer Jostedalsbreen ziet liggen. 

Buro Scanbrit, code hurt_bkb
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1022

 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Rondreis Bergen - Kirkenes – Bergen

 • Hutaccommodatie met douche en toilet (m.u.v. cat. D/binnenhut)

 • Volpension d.w.z. ontbijt, lunch en diner
​PRIJSINFO:
 • Vanafprijs bij vertrek op 01/11/2017
 • Prijsberekening vanafprijs: € 995 + 2,73% BTW = € 1022
 • Vluchten

 • Excursies

 • Transfers

 • Vervoer van de auto

 • Reserveringskosten van € 27 per boeking.

-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.