Andalusië in al zijn glorie

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Deze rondreis geeft je een ruimer beeld van de verscheidenheid in en rijkdom van de Andalusische cultuur, die kan bogen op een veelomvattend verleden. Ze zal je als bezoeker aangenaam verrassen, met uitzonderlijke bezienswaardigheden en indrukwekkend natuurschoon. Naast de drie belangrijkste steden, Sevilla, Córdoba en Granada, maak je kennis met de bakermat van de sherry en de thuishaven van de Spaanse Paardrijschool, Jerez de la Frontera, en kleinere, typisch Andalusische dorpjes en stadjes, zoals Baeza in de provincie Jaén. De prachtige ligging en het verblindende natuurschoon van de witte dorpen zullen je ongetwijfeld ook bekoren.

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Brussel - Málaga - Granada

Afhalen van de huurwagen op de luchthaven en rit naar Granada (± 160 km), waar je 2 maal overnacht.

Granada, Spanje

Dag 2 tot 3

Granada

Hoogtepunt van deze stad is een bezoek aan het glorieuze Alhambra met de prachtige paleistuinen van het Generalife. Gebouwd door de Nasriden, geeft dit perfect de voorstelling weer van 'het paradijs op aarde'. Gezien de populariteit van deze bezienswaardigheid is het noodzakelijk om vooraf te reserveren! Na dit bezoek kan je met een shuttle-busje naar de Plaza Nueva waar veel studenten er een bijzonder sfeertje creëren, rond de talrijke bars en restaurantje. Ideaal voor een aperitief met tapas! 

Alhambra, Andalusië

Dag 3 tot 4

Dag 3: Granada - Baeza (± 130 km)

In de voormiddag kun je Granada verder verkennen. Vervolgens naar het Albaicín: een typische volkswijk met een nog duidelijke Moorse stempel. Daarna rijd je door naar Jaén, gekend voor haar olijfolie én onbezoedelde omgeving. In elk restaurant kun je er de Picual en de manzanilla proeven, de beste olijfolie uit de streek, geserveerd in een sherryglaasje. Verder naar Baeza of Úbeda. Je logeert 2 nachten in Hotel Puerta de la Luna of in de parador van Úbeda.
 

Baeza, Granada

Dag 4 tot 5

Dag 4 : Baeza - Úbeda (± 10 km)

Tussen eindeloze symmetrische rijen olijfboomgaarden: 60 miljoen bomen goed voor 20% van de wereldproductie van olijfolie, ligt het mooie Baeza, een stadje dat ook zijn renaissancistische schatten heeft, reden genoeg om het in 2003 op de lijst van het Werelderfgoed van de Unesco te plaatsen. De 'zusterstad' Úbeda (op ± 10 km), architectonisch gezien één van de mooiste steden van Andalusië, heeft eveneens tal van renaissance gebouwen.  

Andalusië, Baeza, Ubeda

Dag 5 tot 6

Dag 5 : Baeza - Córdoba (± 140 km)

Je rijdt verder naar Córdoba, waar je 2 maal overnacht in Las Casas de la Judería of in het excellente Palacio del Bailío.

Córdoba

Dag 6 tot 7

Dag 6: Córdoba

Hoe oostelijker in Andalusië, hoe Moorser; de Mezsquita of moskee van Córdoba is 12 eeuwen oud en belichaamde de macht van de Islam. In de 16e eeuw is in het centrum van de moskee een kathedraal gebouwd en dat levert spectaculaire kruisbestuiving op. Maar de charmes van Córdoba liggen niet alleen in de monumenten met een grote 'M'. Gewoon rond kuieren, vooral 's avonds als de dagjestoeristen verdwenen zijn, bij aangename temperaturen in een romantische sfeer. 

Córdoba, Mezsquita

Dag 7 tot 8

Dag 7 : Córdoba - Sevilla (± 145 km)

Via landelijke wegen, met eventueel een tussenstop in het typische Carmona, één van de oudste steden van Andalusië, rijdt u verder naar Sevilla, waar u 2 maal overnacht in Las Casas del Rey de Baeza, Las Casas de la Judería, EME Catedral of Palacio de Villapanes.

Andalucië, Sevilla

Dag 8 tot 9

Dag 8: Sevilla

Een bruisende stad, met de mooiste Plaza de Toros van het land. Geen enkele stad in Europa die zo exotisch, bijna Noord-Afrikaans aandoet. Een must is een bezoek aan het Real Alcázar, een in Moorse stijl opgericht koninklijk paleis. De meest schilderachtige plek is de Barrio Sta. Cruz, één van de oudste stadswijken van Sevilla. Vlakbij de typische Plaza de España staat het gebouw van het voormalige 'Real Fábrica de Tabacos', de setting van het verhaal van de beroemde opera 'Carmen' van Bizet. 
 

"Plaza de Toros", Sevilla

Dag 9 tot 10

Dag 9: Sevilla

In de voormiddag kun je het bezoek aan Sevilla afronden. Dan rijd je richting Jerez de la Frontera, waar je 2 nachten verblijft in Villa Jerez of de parador van Cádiz.

Jerez

Dag 10 tot 11

Dag 10: Jerez

Jerez is de hoofdstad van flamenco, sherry en… paarden! Proef een 'fino' in één van de indrukwekkende 'bodegas' die de stad rijk is! Een demonstratie van paardendressuur kun je bijwonen in de 'Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestre' of de rijschool en het museum bezoeken. In de namiddag kun je nog de omgeving van Jerez verkennen, met typische havenplaatsen, zoals Cádiz en El Puerto de Santa María. Met zijn groot aantal wijnhuizen maakt deze laatste deel uit van de fameuze 'sherry-driehoek'.

flamenco, Jerez

Dag 11 tot 12

Dag 11: De witte dorpen

Na een rit door een prachtig landschap bereik je de witte dorpen, zoals Arcos de la Frontera en Grazalema. Bezoek aan het spectaculair gelegen Ronda. Verder richting Costa del Sol, waar je 2 nachten verblijft in hotel Rio Real Golf, het luxueuze Puente Romano of Finca Cortesín Golf & Spa.

"witte dorpen"

Dag 12 tot 13

Dag 12: Costa del Sol en/of Málaga

Geniet van een dagje rust of uitstap naar de levendige en 'herboren' havenstad Málaga, befaamd voor zijn Picasso-museum, met tal van hippe bars, restaurants en een splinternieuwe pier. 

Malaga, Picasso

Dag 13 tot 14

Dag 13: Málaga - Brussel

Inlevering van de huurwagen en vlucht naar Brussel.

Málaga

Caractère
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1136

per persoon op basis van een 2-persoonskamer
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • 12 overnachtingen in kamer met ontbijt
  • huurauto voor 12 dagen
  • heen- en terugvlucht op Málaga
  • toegangsgelden, dranken en persoonlijke uitgaven 
  • de niet voorziene maaltijden
  • annulatie-, reis- en bijstandsverzekering
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.