Rondreis West-Canada met huurwagen

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

West-Canada is met haar iconische Rocky Mountains de ideale plaats voor een rondreis om nooit te vergeten. Van het kosmopolitische Vancouver reis je naar het historische Victoria. En dan dwars door de Rocky Mountains, via Whistler en Jasper, naar Calgary. De weg brengt je naar comfortabele hotels, het majestueuze Lake Louise en de wildernis van natuurparken.
 

Jouw reisschema

Dag 1 tot 2

Brussel - Vancouver

Vanaf Brussel vlieg je rechtstreeks naar Vancouver. Daar haal je je huurwagen op en rij je naar je eerste hotel in het centrum van Vancouver.

Dag 2 tot 4

Vancouver

Je bezoekt Vancouver, de grootste stad in West-Canada. Je maakt een wandeling door Gastown en Queen Elisabeth Park. Bij de stad vind je ook o.a. Stanley Park, Grouse Mountain en Capilano Suspension Bridge. Zeker een bezoekje waard!
 

Dag 4 tot 6

Victoria

Per ferry bereik je Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Je wandelt door het schattige centrum en bezoekt o.a. het Parlement, hotel Fairmont Empress, de talrijke antiekwinkels en de prachtige tuinen.
 

Dag 6 tot 7

Whistler

Je rijdt tot Nanaimo, waar je de ferry neemt tot Horseshoe Bay. Na aankomst rij je via de Stawamus Chief (een 700m hoge granietmonoliet) tot Whistler. Dit was de thuishaven van de Olympische Winterspelen in 2010. Je kan er kanovaren of met een zipline over en door de bossen scheuren.
 

Dag 7 tot 9

Clearwater

Via Kamloops bereik je Clearwater, aan de ingang van Wells Gray Park. Het park is ideaal voor korte wandelingen en ontdekking van de watervallen. Je overnacht in een ranch waar je geniet van half pension.
 

Dag 9 tot 11

Jasper

In de voormiddag kan je in Blue River een boottocht maken op zoek naar beren. Daarna rij je via de Yellowhead Highway, met prachtige uitzichten op Mount Robson, tot Jasper. Hier vind je het grootste Nationale park van de Rocky Mountains en kan je Maligne Lake bezoeken, het 2de grootste natuurlijke meer ter wereld. Met de Jasper Skytram stijg je tot 1.300m voor een prachtig panorama van de omgeving.

Dag 11 tot 13

Banff

Je rijdt lang de Icefields Parkway tot Banff, het spectaculairste gedeelte van Alberta. Je kan stoppen aan de verschillende “viewpoints” zoals de Athabasca Falls of Sunwapta Falls. Het hoogtepunt is de Columbia Icefield, een groot ijsveld waarbij je met een “Ice Truck” over de gigantische Glacier rondtoert. Je kan ook Sulphur Mountain bezoeken die u bereikt met de gondolalift. Je rijdt tot Lake Louise en Lake Moraine. Het beroemde Fairmont Chateau Lake Louise is een bezoek waard.
 

Dag 13 tot 14

Calgary

Ontdek Calgary, de grootste stad van de provincie Alberta, met o.a. de Calgary Tower en Heritage Park Historical Village. Je kan eventueel nog laatste inkopen doen, want Calgary is een immens shopping paradijs.
 

Dag 14 tot 15

Calgary - Brussel

Afgifte huurwagen en terugvlucht naar Brussel.
 
Penta Reizen
Prijs & beschikbaarheid


  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Alle hotelovernachtingen (enkel logies)
  • Persoonlijk uitgewerkt roadbook
  • Internationale vluchten
  • Huurwagen, benzine
  • Toegangsgelden
  • Maaltijden
  • Niet-vermelde diensten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.