Blog: Beleef een daguitstap in Disneyland® Paris als Young-adult

Deel dit artikel

Dagplanning voor een uitstap naar Disneyland® Paris als Young-adult

9u30 : We zijn er vroeg voor moeten opstaan, maar we zijn er geraakt. Ons vriendinnenuitstapje kan nu helemaal beginnen! Ik kijk er naar uit om als Disney-fan de magie te kunnen delen met mijn vriendinnen, maar eerst moeten we nog gaan inchecken. We parkeren de auto op de parking naast ons Disney Hotel en zetten koers richting receptie. Dankzij de online pre-check-in verloopt dit allemaal zeer vlot. We krijgen onze gepersonaliseerde MagicPass, laten onze bagage veilig achter in de bagagerie en begeven ons naar de Parken: de echte pret kan beginnen.
 
10u30 – 12u00: We hebben natuurlijk met zijn vieren een mini-bucketlist opgesteld, van attracties tot shows die we echt niet willen missen. We beslissen dan ook om eerst een bezoek te brengen aan Disneyland® Park, dé plek waar de magie tot leven komt voor jong en oud. We wandelen door het gezellige Main Street, U.S.A.® en daar zien we voor het eerst het Kasteel van Doornroosje prachtig glimmen in de zon. Tijd voor een eerste selfie-momentje & uiteraard de eerste groepsfoto. Een must-do attractie op onze lijst is Star WarsTM Hyperspace Mountain en die besluiten we als eerste af te vinken. ‘May the Force be with us’. Meteen ideaal om volledig wakker te worden, adrenalinerush gegarandeerd! – check ✅
 
In de ochtend valt ook de wachttijd bij Star Tours: The Adventures Continue* over het algemeen goed mee (deze ligt wat verstopt achteraan in Discoveryland, dat komt ons goed uit) en vermits die toch in de buurt ligt, besluiten we deze ook meteen mee te pikken. De Star WarsTM fans onder ons werden al goed verwend. En met 60+ verschillende combinaties aan bestemmingen mogelijk is dit een attractie die je opnieuw en opnieuw en opnieuw kan blijven doen
 
Via de app zien we dat Pirates of the Caribbean en Phantom Manor momenteel een lage wachttijd hebben. We zetten dus koers naar de warme Caraïben – ‘Yo Ho, Yo Ho, A Pirate’s Life for Me!’ Wat we nu al geleerd hebben? De officiële Disneyland Paris app wordt ons beste maatje tijdens deze trip om onze tijd optimaal te benutten. Deze attracties liggen niet bepaald naast elkaar, maar gelukkig zijn onze beentjes nog fris. En als iemand het zou vragen: nee, ik heb niet gegild van spanning bij het bezoekje aan de Ravenswoods in hun Phantom Manor, dat was iemand anders
 
12u00: Na de ‘rush’ van de attracties deze voormiddag is het tijd om tot rust te komen met de live-show The Lion King: Rhythms of the Pride Lands. Een exclusieve podiumshow die enkel in Disneyland Paris te zien is én is inbegrepen in een toegangsticket. De eerste show is vandaag om 12u15, perfecte timing en ideaal om de benen wat te laten recupereren. Na afloop zijn we het er over eens: dit was een prachtige vertoning en een must-see voor jong & oud, want de beroemde Disney film komt in deze show helemaal tot leven. Hakuna Matata!
 
13u00: We zouden ook graag een originele groepsfoto hebben van ons bezoek, buiten uiteraard de klassieke kasteelfoto. De oplossing: Hero Training Center in Marvel Avengers Campus: hiervoor kan je via de app een plekje reserveren in een virtuele wachtrij en ondertussen andere dingen doen. We slagen erin een reservatie te bemachtigen, waarbij de app ons vertelt hoe lang het ongeveer zou duren voordat het onze beurt is voor de foto. Voor ons het signaal om de overstap te maken naar het Walt Disney Studios® Park!
Maar eerst nog snel even een hotdog naar binnen spelen bij Casey’s Corner. Via de Click&Collect-optie, eveneens beschikbaar via de app, kunnen we onze bestelling via een aparte rij gaan afhalen. Dat is pas quickservice.
 
13u45- 15u00:  We hebben nog ruim de tijd voor onze ontmoeting met een ‘Avenger’ en maken ondertussen dankbaar gebruik van de Single Rider service. We zijn groot en volwassen genoeg om niet persé samen in een karretje te moeten zitten en via deze service kunnen we bepaalde attracties nog sneller beleven. Terwijl we wachten voor onze foto met een MARVEL Superheld kunnen we zo Ratatouille: The Adventure en de recent geopende attractie Avengers Assemble: Flight Force – voor de echte thrillseekers -  in een mum van tijd afvinken van onze lijst.
 
In Marvel Avengers Campus kijken we trouwens echt onze ogen uit, er lijkt altijd wel iets te doen om ons heen. Net toen we binnenwandelden liep Spider-Man op het dak van het W.E.B.-hoofdkwartier en wat later zagen we op het plein de Warriors of Wakanda nieuwe rekruten opleiden. De app geeft mij ondertussen de melding dat onze ontmoeting met de ‘MARVEL Avenger’ dichterbij komt en dat we ons naar het Hero Training Center moeten begeven. We laten onze reservering scannen en mogen het trainingscentrum betreden, waar Captain Marvel ons staat op te wachten. We nemen onze stoerste superheldenpose aan en ‘klik’, die originele groepsfoto kunnen we ook al van het lijstje afvinken.
 
15u00 – 17u00: Volgende must-do op onze lijst is Disney Stars on Parade om 17u30. We hebben dus nog wel even de tijd om het Walt Disney Studios Park verder te verkennen. Er zijn tal van shows die je hier kan bijwonen, maar onze focus ligt deze namiddag vooral op attracties. We concentreren ons eerst op Spider-Man W.E.B. Adventure, want we zijn nu toch in Marvel Avengers Campus. Dit is een hoogtechnologische attractie waarbij je spinnenwebben ‘wegslingert’ met je armen en dat is pas een work-out zeg! Dankzij ons teamwork kunnen we samen de campus redden, Spider-Man mag ons dankbaar zijn voor onze inzet ;)
Daarna kunnen we toch niet anders dan onze stoerste kant naar boven halen en The Twilight Zone Tower of TerrorTM een bezoekje brengen? Dat laat gegarandeerd de adrenaline gieren. Om de hartslag terug wat te laten zakken besluiten we nog een paar rustigere attracties in World of Pixar te doen voordat we terugkeren naar Disneyland Park.
 
17u00 – 18u00: Tijd voor Disney Stars on Parade! Ben ik een volwassene? Goh ja, mijn identiteitskaart zegt toch van wel. En heb ik toch gezwaaid naar de Disney Figuren? Absoluut ! Het blijft leuk als Mickey en zijn vrienden enthousiast terugzwaaien, dan voel je je weer even kind en dat doet wel eens deugd.
 
​18u00 – 22u15 (zomer): De tijd tussen de parade en de avondshow is perfect om de attractielijst verder af te werken. Dit is hét moment om de familie-attracties in Fantasyland te doen, zoals It’s a small world of Peter Pan’s Flight. Op deze korte tijd slagen we er in om nog een deel van de overgebleven attracties af te vinken. Eten doen we deze avond op het terras bij het nieuwe Casa de Coco – Restaurante de Familia: deze moest ik toch echt eens komen (her)ontdekken.
 
22u15 (zomer): Deze dag in Disneyland Paris wordt magisch afgesloten met de spectaculaire avondshow Disney Dreams®!. De schaduw van Peter Pan voert ons mee doorheen allerlei Disney verhalen met adembenemend vuurwerk en schitterende effecten op het Kasteel van Doornroosje. Als ik hiervoor een tip mag meegeven: ga zeker op tijd een plaatsje zoeken. Een 20-tal minuutjes van op voorhand is de minimum, zeker als je niet zo groot bent zoals ik ;)
 
23u: Na de avondshow wandelen we moe, maar voldaan naar ons hotel terug. Morgenvroeg kunnen we genieten van de Extra Magic Time, waarbij een deel van de Parken vroeger open gaat voor hotelgasten. Die gaan we zeker gebruiken om nog een paar attracties op onze bucket-list af te werken: o.a. Crush’s Coaster en Big Thunder Mountain. Ik heb voor mijn vriendinnen ook nog een extra verrassing: voor morgenmiddag heb ik namelijk een tafeltje gereserveerd bij Captain Jack’s – Restaurant des Pirates binnenin de Pirates of the Caribbean-attractie, een unieke locatie. Daar zullen we in een prachtige setting kunnen klinken op onze ondertussen al jarenlange vriendschap en een nu al geslaagde reis naar Disneyland Paris. In de namiddag kunnen we dan nog het splinternieuwe TOGETHER: a Pixar Musical Adventure samen ontdekken en nog vlug wat leuke souvenirtjes kopen op Main Street, U.S.A. ® Maar voor nu kruipen we ons bedje in zodat we uitgerust zijn voor een tweede dag vol magie.
 
 
©Disney/Pixar © 2022 MARVEL. © & TM 2022 Lucasfilm Ltd.

 
 
Bruno helpt je graag verder
Bruno helpt je graag verder

Bruno helpt je graag verder

Selectair Reizen De Lathauwer

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Gentsesteenweg 41
9300 Aalst