De Malediven op blote voeten

De Malediven op blote voeten

Deel dit artikel

Berlinda Verels heeft al heel wat reisbestemmingen op haar naam staan, waaronder droomstranden als de Seychellen, de Malediven, Jamaica en Zanzibar. Hoewel de ongerepte natuur van de Seychellen haar kon bekoren, zijn vooral de reizen naar de Malediven en Zanzibar haar bijgebleven. In deze getuigenis vertelt ze waarom.
 

De Malediven op blote voeten

De Maldiven is een heel romantische bestemming. Je geniet daar heel veel privacy. De service is ook echt ongelooflijk. We werden er bijvoorbeeld afgehaald van de luchthaven met een speedboot. Die bracht ons naar het eiland. Aan boord werd ons gevraagd of we het misschien fijn zouden vinden om onze schoenen uit te doen. Die mochten we dan in een tasje steken waarop stond “No shoes, no news”. Men stelde voor om onze schoenen pas weer aan te doen wanneer we terug naar huis vertrokken. Zo konden we eens voelen hoe het is om op blote voeten rond te lopen. Bij aankomst stond de manager ons op te wachten – ook op blote voeten en in een bermudashort!

De paalwoningen

Dan werden we met een soort golfkarretje over een aanlegsteiger naar ons verblijf gebracht. Dat was een paalwoning op het water. Er stonden er een stuk of acht. Nu denk je misschien “Oei, als ik daar op het terras sta, kunnen de buren mij zien.” Maar dat is dus helemaal niet zo. Elke paalwoning was zo opgesteld, dat je een optimale privacy had.  Er stonden ook twee fietsen buiten. De manager vertelde ons dat het leuk was om met de fiets tot aan het restaurant te komen of om te gaan ontbijten. Of om een ritje te maken op het eiland.
 

“Alles straalde luxe uit, en toch was het contact niet stijf. Het voelde aan als thuiskomen.”
 

De ultieme privacy

Dan deden we de grote dubbele deuren open en stapten we binnen in een prachtige villa. Je kon er los door kijken naar de oceaan. De inrichting was heel open. De cocktails stonden al klaar. De butler kwam kennis maken. Alles straalde luxe uit en toch verliep het contact niet stijf. Het voelde aan als thuiskomen. Er was ook een bovenverdieping aan ons verblijf met een heel groot terras en een kingsize bed erop. Je kon dus onder de blote hemel zonnen. Of ’s avonds naar de sterren kijken. Het was schitterend om daar te liggen. Er was ook nog een aparte ruimte die ingericht was als een kleine bibliotheek, met boeken en gezelschapsspelen. En de badkamer was onder de blote hemel. Van daaruit had je een uitzicht op het hoofdgebouw op het strand. Alles was zo ingericht dat jij alles kon zien, maar niemand kon jou zien.
 

Het domein

’s Avonds gingen we dan naar het restaurant. In het begin een beetje onwennig want je bent er toch op voorzien om je een beetje op te kleden om te gaan eten, maar je staat daar op blote voeten. En dan begin je te twijfelen aan jezelf: “Heb ik dat nu wel goed begrepen van die schoenen?”. Toch maar stiekem sandaaltjes in mijn handtas gestoken. Maar dat bleek dus niet nodig. Het restaurant ligt ook helemaal in het zand, dus het is ook gewoon praktisch om je schoenen uit te laten.
Iedereen was er gesteld op zijn privacy. Je bent echt even weg van de wereld en dat is prachtig gewoon. Er hangt ook zoveel romantiek, het is een perfecte bestemming voor een huwelijksreis. De Malediven is niet meteen een bestemming om drie weken te blijven, maar er is wel genoeg om je bezig te houden. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk snorkelen.
 

Over Zanzibar

In Zanzibar hadden we ook een schitterend verblijf. Ik heb me er vaak een prinses gevoeld. Luxe doet veel aan je verblijf. En dan bedoel ik niet per se de materiële luxe maar de manier waarop men met je omgaat. De butlers daar weten na één dag perfect wat voor iemand je bent en wat je wensen zijn. Ze doen alles wat in hun macht ligt om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Wanneer we bijvoorbeeld op uitstap gingen, hield de butler contact met de chauffeur. Hij wist dus perfect wanneer we gingen thuiskomen. Hij zorgde er dan voor dat je favoriete hapjes en de champagne klaarstonden bij aankomst.
 

“Onze favoriete hapjes en champagne stonden klaar wanneer we thuis kwamen.”
 

Warme ontvangst

We hadden daar een heel fijn huisje met een tuintje eraan. Er hangt daar overal zo’n ontspannen sfeer. We gingen graag tussen de middag naar het restaurant om daar te gaan eten Ook daar werden we perfect in de watten gelegd. Je hoefde nog maar een kik te geven of er stond al iemand aan je tafel.  En de laatste dag, toen we naar huis gingen, moesten we heel vroeg opstaan. De vrouw die verantwoordelijk was voor de organisatie van onze villa’s is toen speciaal om vijf uur ’s morgens opgestaan om afscheid van ons te komen nemen. Dat geeft je echt het gevoel dat ze oprecht blij was dat we er geweest waren en dat ze hoopte dat we zouden terugkomen. Misschien deden ze dat voor iedereen, maar het geeft je toch een warm gevoel.

Ze waren attent en vriendelijk, zonder opdringerig te zijn. En dat is luxe: het gevoel dat ze oprecht met je begaan zijn. Bij mijn reisagente heb ik dat gevoel ook. Ze voelt perfect aan wat wij graag doen. Ik heb al veel gereisd, dus het wordt hoe langer hoe moeilijker om te evenaren wat je al hebt meegemaakt. Maar zij weet toch altijd iets te vinden.

 

Over het reiskantoor

Vroeger hadden we een andere reisagent. Toen die ermee ophield, wist ik niet goed hoe het verder moest. Ik dacht bij mezelf “wie gaat er nu begrijpen wat ik juist wil?”. Want het is niet zo dat ik gewoon een luxevakantie wil. Het is de bestemming, de ervaring die doorslaggeven is. Ik ben niet iemand om gewoon twee weken aan een strand te gaan liggen. Ik verwacht meer van een reis. Ik verlang luxe, maar dat betekent niet dat ik wereldvreemd ben. Ik wil me niet afsluiten van de plaatselijke bevolking. Ik wil er op uit trekken, en ik ben niet bang om me vuil te maken, zolang ik ’s avonds maar een comfortabele plek heb om naar terug te keren en mijn ervaringen te overlopen. Mijn Selectair reisagent voelde dat perfect aan. Ze weet wat ik wil en wat niet. En ze durft me er ook op wijzen als ik zelf iets aanbreng dat volgens haar niet bij me past.
 

“Het is zo’n geruststelling om te weten dat er altijd iemand voor je klaarstaat.”
 

Bereikbaarheid en enthousiasme

Ze weet wat ik wil en wat niet. En ze durft me er ook op wijzen als ik zelf iets aanbreng dat volgens haar niet bij me past. En je kunt haar altijd bereiken. In Zuid-Afrika dacht ik dat er iets was misgelopen met een restaurant, en toen heb ik haar gecontacteerd. Zij zat op dat moment zelf in het buitenland voor een conferentie maar stuurde me toch meteen een berichtje dat ze het meteen ging oplossen. En dat heeft ze dan ook gedaan. Dat is een enorme geruststelling: weten dat er iemand is die altijd voor je klaar staat.
Haar enthousiasme is ook zo aanstekelijk. Wanneer ik de reisdocumenten ga afhalen, is ze zelf helemaal mee enthousiast over de leuke reis die we gaan maken. En niet alleen tijdens de reis, maar ook erna. Toen ik terugkwam dacht ik bij mezelf: “Ik moet aan haar gaan vertellen hoe leuk we het gehad hebben.” Maar dat kwam er dan niet van. Wel, ze stuurt altijd persoonlijk een bericht om te vragen hoe het geweest is. En dat is heel fijn.
 

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Berlinda?
Wil je ook alles genieten van de ultieme service en privacy op een droomstrand?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.
Wij maken het voor je waar!
Bruno helpt je graag verder
Bruno helpt je graag verder

Bruno helpt je graag verder

Selectair Reizen De Lathauwer

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Gentsesteenweg 41
9300 Aalst