Family Adventure White Silence

Family Adventure White Silence

  • € 1497

  • Heen- & terugvlucht

  • p.p. 8d.

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Deze Winter Adventure staat helemaal in het teken van de pracht en praal van het winterse landschap in Fins Lapland. Een witte wereld waarin de bomen gebukt gaan onder een dik pak sneeuw, de meren veranderen in gladde witte vlaktes en met wat geluk het noorderlicht haar sluiers aan de nachtelijke hemel toont. De excursies waarbij je op verschillende manieren met en in de natuur bezig bent zijn geschikt voor zowel stellen als families (kinderen vanaf 7 jaar).
  • Inclusief 4 excursies waaronder bezoek aan SnowVillage
  • Verblijf in een sfeervolle vakantiewoning
  • Hele week gratis sneeuwschoenen of langlaufski's
 

Inbegrepen excursies

Bezoek aan de rendierboerderij Äkäslompolo
Rendieren zijn onlosmakelijk verbonden met de oorspronkelijke bewoners van Lapland, de Sami. Op de rendierenboerderij word je hartelijk ontvangen op de traditionele bewoners en ze vertellen je alles over het boerderijleven in Lapland. Je mag de rendieren aaien en voeren, ze zullen de mos en berkenblaadjes zo uit je hand eten. Daarna kan je opwarmen in de Kota met koffie, thee en koekjes. Om het bezoek compleet te maken maak je, ingestopt onder een lekker warme deken, een korte tocht in een rendierslee.

Bezoek aan Lapland Hotel SnowVillage Äkäslompolo
Lapland Hotel SnowVillage wordt elk jaar volledig opnieuw opgebouwd uit sneeuw en ijs. Verschillende ijskunstenaars creëren vanuit het niets een compleet ijshotel met unieke suites, een trendy ijsbar, ijsrestaurant en waanzinnige ijsdecoraties. Vandaag bezoek je dit unieke sneeuwhotel en de gids vertelt je over de totstandkoming van kamers en sculpturen. Neem even de tijd voor een drankje in de ijsbar! De excursie duurt ca. 3 uur en is inclusief transfer.

Bezoek huskyboerderij incl. sledetocht Äkäslompolo
Op de Ylläs Husky Farm zal de huskygids je kennis laten maken met de ongeveer honderd husky's (zowel Alaskan als Siberische) en zal je van alles vertellen en uitleggen over deze vriendelijke dieren. Uiteraard mag een heuse sledetocht (ca. 9 km) door de betoverdende Finse bossen niet ontbreken, hier worden ook de husky's zo ontzettend blij van. Na de safari staan er in de Lapse hut een warm drankje en koekjes klaar.

Sneeuwschoenwandeling noorderlicht Äkäslompolo
Dit sneeuwschoenavontuur begint met een korte rit van ca. 20 minuten naar Äkäsmylly, een schilderachtige locatie bij een oude watermolen aan de oevers de Äkäsjoki-rivier. Na een korte uitleg, bind je de sneeuwschoenen onder en loop je samen met de gids door de diepe, ongerepte sneeuw. Verwonder je over de stilte van de Lapse nacht, welke alleen onderbroken wordt door de open stroomversnelling in de Äkäsjoki-rivier, het kraken van de sneeuw onder de sneeuwschoenen en het klikken van camera's. Bij helder weer is de hemel gevuld met duizenden, ontelbare sterren en met een beetje geluk zie je zelfs het natuurlijke fenomenen noorderlicht! Voordat je terugkeert, geniet je nog van een warm drankje bij een knisperend vuurtje.
Informeer ook naar de optionele excursies.

Ontdek ook: Winter adventure Saariselkä

 

Bestemming

Finland
Bijna geen ander land in Europa biedt meer ruimte en mogelijkheden om je in de vrije natuur te bewegen! Tijdens een zomervakantie in Finland zijn er naast cultuur, heerlijke stranden of gemoedelijke haventjes waar je kunt relaxen. De meren trekken jaarlijks duizenden vakantie bezoekers. Toch is het er nooit druk en dat komt omdat er zoveel is: tienduizenden meertjes en duizenden eilandjes. In de nationale parken zijn uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden, vele rivieren en stroomversnellingen voor kanotochten en een overdaad aan vis- en vaarwater.

Noord-Finland
Het gebied ten noorden van de poolcirkel wordt ook wel Lapland (Noord-Finland) genoemd. Dit dunbevolkte gebied behoort tot de laatst bewaard gebleven wildernissen van Europa. Fins Lapland wordt ook wel ‘het land van de Sami’ genoemd. Het volk dat van oudsher hier woont, leeft voornamelijk van de rendieren. Deze grazende rendieren zijn volop te vinden in het noorden van Finland. 
In de winter verandert Noord-Finland in een sprookjesachtig winterparadijs waar van alles te doen is. Behalve de bekende wintersporten als skiën, snowboarden en langlaufen draait het in Fins Lapland vooral om spectaculaire winterse activiteiten. Maak een huskysafari, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en ga ijsvissen. En hoe verder je tijdens je vakantie naar het noorden van Finland reist, hoe groter de kans is dat je het noorderlicht aanschouwt. Daar zijn de nachten donkerder en is het licht feller. Aangezien de sauna een belangrijk onderdeel is van de Finse cultuur, is er in veel accommodaties een sauna te vinden.
Praktisch

Praktisch

Inclusief

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg Transavia en 23 kg Brussels Airlines
- Transfers
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies
- Eindschoonmaak
- Bad- en bedlinnenset
- Activiteiten volgens programma
- Engelssprekende gids

Exclusief

- Evt. brandstof- en vliegbelastingtoeslag

Meer informatie

Extra voordeel

- Gratis haardhout
- Gratis gebruik van sneeuwschoenen of langlaufmateriaal

Overige info

- Door weersomstandigheden kan er worden afgeweken van de volgorde van de activiteiten

Kindertarieven

- Kinderen 7 t/m 12 jaar ontvangen een korting van € 175 p.p. Kinderen t/m 12 jaar nemen altijd plaats in de slede bij de gids

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Vertrek in de periode 24/12 t/m 06/01: Vanaf 60 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten
- Overige periodes: Vanaf 30 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten

  • Buro Scanbrit

  • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

Family Adventure White Silence

Family Adventure White Silence

  • € 1497 p.p. 8d.

Vraag een offerte aan
Bruno helpt je graag verder
Bruno helpt je graag verder

Bruno helpt je graag verder

Selectair Reizen De Lathauwer

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Gentsesteenweg 41
9300 Aalst