6 reistrends om voor naar Malta te gaan

Deel dit artikel

Malta voldoet aan heel wat reistrends die reizigers meer en meer belangrijk vinden. Het eiland in de Middellandse zee is dan ook de ideale bestemming voor een trendy vakantie. Van eilandhoppen tot food travel, dit zijn dé 6 reistrends van het moment waarvoor je naar Malta gaat.

Eilandhoppen
Verschillende eilanden bezoeken is niet alleen leuk maar ook afwisselend. Veel mensen weten niet dat Malta eigenlijk een archipel is in de Middellandse Zee. Die bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino en enkele onbewoonde eilandjes zoals het pittoreske Cominotto, Fifla en Fungus Rock. Malta is klein maar fijn en ieder eilandje heeft iets bijzonders: ideaal dus om tijdens één reis te combineren. Ga naar Malta voor cultuur, naar Gozo voor natuur en naar Comino voor wateravontuur.

Festival groupies
Heel wat jongeren koppelen reizen aan een festivalbezoek. Maar ook oudere generaties kiezen al eens voor de combinatie van reizen en muziek- of vuurwerkfestivals. Het eiland Malta is dé festivalbestemming: er is het hele jaar door wat te beleven. Geniet van de islandvibe in combinatie met bijvoorbeeld het Jazz festival, Rock event of Unite with Tomorrowland. Alles kan in Malta! 

 

Set Jetting
De hype van Game of Thrones is je zeker niet ontgaan! Op Malta kan je deze in real life beleven door de sets van jouw favoriete scenes te bezoeken. Geef toe, iedereen waant zich graag eens in het decor van zijn favoriete film of serie. Met Set Jetting wordt dit ook echt mogelijk en reis je naar jouw favoriete filmlocaties. Ontdek in Malta de filmdecors van Midnight Express, Popeye, Murder on the Orient Express, Troy en Game of Thrones. Reis als een echte moviestar door Malta. 

Reizen voor foodies
Als er één ding in de lift zit, dan zijn het wel de gastronomische reizen of de vakanties waar foodexperiences helemaal voorop staan. Foodreizigers zijn op zoek naar het lekkerste eten en de meest Instagramwaardige foodplekjes. De Maltese keuken is een mix van smaken met Italiaanse, Britse, Arabische en Franse invloeden. Overal op de eilanden vind je hippe restaurants met regionale gerechten. Probeer zeker eens lampuki, een stoofpot met konijn, of pastizzi, de nationale snack van Malta. Heerlijk en fotogeniek!

Veilige bestemmingen
Met alles wat er rondom ons gebeurt, gaan we al sneller op zoek naar een ‘veilige’ bestemming waar zorgeloos reizen centraal staat. Volgens een studie, gepubliceerd door de New World Wealth, is Malta het veiligste Europese land voor vrouwen. Malta heeft daarenboven een mix van culturen: de uiterst vriendelijke Maltezen ontvangen je met open armen! 

LGBTQ+-reizen
Op zoek naar LGBTQ+ vriendelijke bestemmingen waar iedereen zorgeloos kan genieten van zijn vakantie. Malta staat op nummer 1 in de Rainbow Europe Index, een lijst die Europese landen rangschikt op hun LGBTQ+ gelijkheidswetten en -beleid. Malta pakt er graag mee uit en dit zorgt voor een heerlijk positieve sfeer op het eiland.

Kriebelt het na het lezen van dit artikel om zelf Malta te gaan ontdekken? Ga dan zeker eens langs bij je Selectair reisagent voor het beste advies over vluchten, verblijf en activiteiten. 

Deze blog werd geschreven met dank aan de toeristische dienst van Malta - www.malta.be - www.visitmalta.be
Bruno helpt je graag verder
Bruno helpt je graag verder

Bruno helpt je graag verder

Selectair Reizen De Lathauwer

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Gentsesteenweg 41
9300 Aalst